Evergreen

Videoinstallationen Evergreen er optaget i Sydradalur på Færøerne, og har form af en lille fortælling om gruppens magt, der nådesløst dømmer ude og inde. I gruppens læ er der grobund for ondskab både på det store og det helt lokale plan som her. Iscenesættelsen i Færøernes overvældende og smukke landskab sætter ekstra fokus på den primitive vold. Valget af Færøerne er til dels selvbiografisk, men gruppepres og mobning finder sted alle vegne.
Videoen tegner et cirkelslag fra havet henover kysten og ud over havet igen. Man ser en lille klynge huse, lidt efter nogle råbende og stenkastende børn, og som billedet drejer fanger blikket et løbende barn, på vej væk fra den råbende flok.

Lyden er reallyd: Tjaldur – strandskadens kald, havets susen, børnenes truende råb og de hurtige skridt fra det flygtende barn.
En evergreen går aldrig af mode, ligesom dette scenarie i det evigt grønne landskab, også synes at være arketypisk. Evergreen indkredser gennem en nøgtern cirkel en genkommende fortælling, som på andre niveauer udspiller sig mellem mennesker hele livet.

Download PDF