Deprecated: Required parameter $icon follows optional parameter $url in /customers/e/5/b/evakoch.net/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 494 Deprecated: Required parameter $icon follows optional parameter $url in /customers/e/5/b/evakoch.net/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 601 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/e/5/b/evakoch.net/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php:494) in /customers/e/5/b/evakoch.net/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 700 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/e/5/b/evakoch.net/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php:494) in /customers/e/5/b/evakoch.net/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 708 Den kvarte - Eva Koch

Den kvarte

Skulpturen Den kvarte er en væghængt bronzeskulptur i to dele, installeret i et vinkelret, spejlbeklædt hjørne. Yderst er et relief af et kvart cirkelslag, inderst, som en slags pupil, en fjerdedel af et bakket centrum. I kraft af installeringen i det spejlklædte hjørne folder den konkrete kvarte sig ud som en hel cirkel; et indkredset landskab med fire bakkedale.
Skulpturen er den oprindelige model til Eva Kochs legeskulptur som 2016 blev opført på Sankt Annæ Plads i Kbh.
Den kvarte er karakteristisk for Eva Kochs måde at arbejde med skulptur på. Mange af hendes skulpturelle værker spiller netop på en usynlig dimension, der så at sige fuldender den fysiske form.
Værket er en leg med de geometriske former, og med forholdet mellem virkelighed og illusion. Vi ser en stor cirkelformation for os, men det er kun Den kvarte, der har en fysisk dimension, mens ¾ af cirklen er imaginær. Det er i sandhed en lille smule svimlende oplevelse, at få filtret synsbedrag og virkelighed fra hinanden.